Οποιοσδήποτε μελλοντικός φοιτητής μπορεί να κάνει τα χαρτιά του για ένα πανεπιστήμιο της Γαλλίας. Δεν υπάρχουν δίδακτρα παρά μόνο το ποσό της εγγραφής ανά χρόνο που είναι κάτι λιγότερο από 300€ και ό,τι βιβλία χρειαστεί. Οπότε η οικονομική επιβάρυνση είναι στην διαμονή και στην μετακίνηση.

Πέρα όμως από τον κλάδο της φιλολογίας, η Γαλλία διαθέτει μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Hπείρου, με δυνατότερους τομείς αυτούς των Οικονομικών, των Καλών Τεχνών, της Ιστορίας Τέχνης, των Νομικών, της Μετάφρασης, της Διερμηνείας και της Μηχανολογίας. Οι ιστοσελίδες όλων των πανεπιστημίων διαθέτουν λεπτομερείς πληροφορίες για τα διαθέσιμα προγράμματα, τους καθηγητές, το κόστος των διδάκτρων, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, το κόστος διαβίωσης, την τοποθεσία, την τεχνολογική και υλικοτεχνική τους υποδομή κ.λπ.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας αποτελεί την πόρτα εισόδου για κάθε νεαρό Έλληνα που επιθυμεί να σπουδάσει στη Γαλλία. Το Γραφείο Σπουδών στη Γαλλία – Campusfrance Aθήνας, που βρίσκεται στο ισόγειο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31, 106 80, Aθήνα), προτείνει καθόλη τη διάρκεια του έτους τη δημιουργία προσωπικού φακέλου και δωρεάν ενημέρωση.

Μεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία

Λίστα γαλλικών πανεπιστημίων ανά περιοχή

Advertisements